Articole recente
Apneea de somn la bebelusi
Ce este apneea de somn? Apneea de somn este o tulburare serioasa a somnului care apare atunci cand [...]
Sisteme moderne de vigilența pentru conducatorii auto
Este noapte târziu și te îndrepți spre casă la sfarsitul unei zi lungi și obositoare, conducând pe a[...]
Palatoplastie radiofrecventă pentru sforăit
Palatoplastia radiofrecventă este o nouă procedură care foloseşte un curent electric pentru a întări[...]
Prevenirea sforăitului
Sforăitul este un mecanism natural al corpului . Corpul este intr-o stare continuă de echilibru dina[...]
Somnul, îmbătrânirea și sforăitul
Unii oameni au multe probleme cu somnul pe măsură ce îmbătrânesc. Într-un studiu efectuat pe 9 000 [...]
Un somn mai liniștit fără sforăit
Marea majoritate a persoanelor sforăie, unii mai mult decât alții. În cazul în care sforăitul a devenit o problemă care vă preocupă încercați sfaturile din acest articol pentru a avea un somn cât mai liniștit fără sforăit.
Știați că ”omulețul din gât” (acea proeminență din cerul gurii care este orientată spre gât), de fapt, se numește în termeni științifici uvulă sau luetă și este într-un anumit fel răspunzătoare pentru sforăitul din timpul nopții? Ei bine chiar așa este. Dacă problema sforăitului vă preocupă de ceva timp și vreți să scăpați de sforăit e posibil să fi aflat deja că există o procedură prin care se poate elimina sau reduce dimensiunea uvulei. Uvula este un lambou mic de țesut ce atârnă în jos în gât și are o funcție de anti-sufocare a cărei importanță nu poate fi trecută cu vederea. De aceea trebuie luat în considerare faptul că, dacă alegeți o intervenție chirurgicală sacrificați utilitatea potențială a uvulei.
Dacă știți ca sunteți alergic, fie că e vorba de alergiile sezoniere, fie de alergii permanente (cum ar fi cele la lactoză, gluten, amidon,etc.) sunteți mai predispuși, decât persoanele fără alergii, la sforăit. În momentul în care faceți alergie la ceva, căile nazale se vor umfla și vă vor împiedica să inhalați aerul necesar, fapt ce poate duce la sforăit pe timpul somnului și implicit la un somn neodihnitor. Există mai multe tipuri de medicamente pe care le puteți lua pentru combaterea acestor alergii însă trebuie să aveți grijă dacă nu cumva chiar reacțiile adverse ale acestor medicamente pot fi principala cauză a unei respirații îngreunate.
Un alt remediu în combaterea sforăitului este cântatul. Cântatul este o activitate care vă antrenează mușchii gâtului și care îi face mai puternici reducând astfel șansele de a mai sforăi. Așadar cu cât mușchii gâtului sunt mai puternici cu atât șansele de reducere a sforăitului sunt mai sigure. Pe lângă cântatul vocal mai sunt câteva instrumente care ajută la fortifierea mușchilor gâtului și anume instrumentele de suflat cum ar fi trompeta sau clarinetul.
Sforăitul cronic mai poate fi combătut prin consumul de miere. Cercetările au arătat că mierea, în unele cazuri, este un remediu în lupta cu bolile căilor respiratorii și prin urmare ar putea reduce și sforăitul. O modalitate de a introduce mierea în alimentația voastră zilnică e de a o consuma-o folosind-o ca îndulcitor în cazul ceaiurilor.
O alta modalitate de a reduce sforaitul și de a avea un somn cât mai liniștitor e ”cura cu mingea de tenis”. Dacă aveți obiceiul să dormiți pe partea dreaptă sau pe spate, atunci vă puteți coase în buzunarele din spatele pijamalei și în buzunarul din dreapta mingi de tenis care în momentul în care veți încerca să dormiți pe acele părți în timpul somnului acestea vă vor jena și în felul acesta involuntar vă veți întoarce să dormiți pe partea stângă.
Stresul reprezintă și el una din cauzele producerii sforăitului. De aceea există exerciții fizice de respirație care vă ajută atât în lupta împotriva stresului cât și în lupta cu sforăitul. Dacă sunteți stresat deveniți agitat iar respirația este astfel îngreunată iar aceste exerciții care vă învață să respirați într-un anumit fel vă ajută să reduceți stresul în anumite situații.
Sforăitul este o problemă atât pentru persoana în cauză cât și pentru cei din jurul său. Există în farmacii așa zisele ”benzi nazale” care folosite pe timpul nopții vă pot ajuta să nu mai sforăiti. Deși acestea sunt la prețuri accesibile și vă ajută să nu mai sforăiți pe perioada cât le purtați dezavantajul e că arată caraghios…..așadar pentru un ”sforăitor” care e la primele întâlniri și vrea să își petreacă noaptea cu partenerul/partenera e dificil de ales între a nu-l speria cu sforăitul sau cu imaginea caraghioasă.
În speranța că , deși sforăitul se realizează în mod inconștient, și că veți urma aceste ”trucuri” din articol în mod conștient vă urăm un somn mai liniștit fără sforăit atât vouă cât și celor care împart același pat cu voi.
Lasă un răspuns