Articole recente
Apneea de somn la bebelusi
Ce este apneea de somn? Apneea de somn este o tulburare serioasa a somnului care apare atunci cand [...]
Sisteme moderne de vigilența pentru conducatorii auto
Este noapte târziu și te îndrepți spre casă la sfarsitul unei zi lungi și obositoare, conducând pe a[...]
Palatoplastie radiofrecventă pentru sforăit
Palatoplastia radiofrecventă este o nouă procedură care foloseşte un curent electric pentru a întări[...]
Prevenirea sforăitului
Sforăitul este un mecanism natural al corpului . Corpul este intr-o stare continuă de echilibru dina[...]
Somnul, îmbătrânirea și sforăitul
Unii oameni au multe probleme cu somnul pe măsură ce îmbătrânesc. Într-un studiu efectuat pe 9 000 [...]
Exerciţii pentru oprirea sforăitului
Sforăitul ca orice altă boală poate fi prevenită, ameliorată sau în cel mai fericit caz combătută.
E normal ca problema sforăitului să nu poată fi rezolvată în scurt timp, de aceea pentru a putea ajunge să fie stopat trebuie mai întâi depistată cauza provenienţei acestuia.
Există o serie de exerciţii pentru oprirea sforăitului care se pot face pentru a putea ameliora stările de la sforăit sever până la mediu şi chiar până la stoparea acestuia.
Ce se întâmplă de fapt când sforăim? Păi sforăitul va aparea atunci când căile respiratorii superioare,adică, gâtul sunt blocate parţial în timpul somnului.
Acest lucru se întâmplă atunci când muşchii se relaxează atât de tare încât ţesutul din gât se dilată şi spaţiul prin care aerul pătrunde în gât se îngustează.Sunetul de aer vibrant scos la întâlnirea ţesutului care îngustează pătrunderea acestuia în gât se numeşte sforăit.
Exerciţiul 1 de oprire a sforăitului :Începeţi un program zilnic de fitness.
Adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi începerea unui program de exerciţii zilnice duce la reducerea sforăitului şi în timp la tratarea acestuia.
Reduceţi cantitatea de mâncare consumată şi în funcţie de sex(masculin sau feminin) încercaţi să consumaţi numărul de calorii recomandate.Începeţi un program de exerciţii fizice ca în timp să faceţi cu uşurinţă cele 30 de minute recomandate pentru un corp sănătos. Dacă nu sunteţi un împătimit al sportului şi pentru dumneavoastră fitnessul, aerobicul sau orice alte activităţi de acest gen sunt o corvoadă nu vă pierdeti speranţa; 30 minute de exerciţii de sport pot însemna fie o plimbare în ritm alert împreună cu un prieten sau o prietenă,fie o plimbare cu bicicleta sau (şi mai recomandat) câteva ture de bazin înot. Aceste exerciţii nu numai că vă ajută să vă menţineţi sănătos dar odată cu exersarea în fiecare zi se reduc şi straturile de grăsime depuse în gât şi care ar fi îngustat şi ele spaţiul prin care aerul pătrunde în gât.
Exercitiul 2 de oprire a sforăitului : Cântaţi.
Încercaţi să cântaţi cel puţin 20 minute pe zi. Sunt recomandate atât cântatul vocal cât şi cântatul la instrumente care solicită căile respiratorii(flaut,trompetă,nai,muzicuţă, etc.).
Există tot felul de programe pe internet şi mai nou chiar programe pentru iphone-uri care vă învaţă cum să exersaţi prin cântat pentru reducerea sforăitului. Puteţi să adoptaţi şi una dintre aceste metode însă eu rămân la ideea că, chiar dacă nu sunteţi un interpret de talie internaţională cu siguranţă la duş şi în maşina personală puteţi avea propria scenă fără să deranjaţi prea tare şi mai mult asta nu implică cheltuieli costisitoare.
Exerciţiul 3 de oprire a sforăitului :Mişcări ale limbii.
Prefă-te că eşti un copil mic şi reînvie vechiul obicei de a scoate limba. Chiar dacă în trecut acest lucru vi se interzicea fiind considerat un gest destul de urât…eu nu vă încurajez să scoateţi limba de fiecare dată când cineva vă supără, însă, vă recomand ca ori de câte ori puteţi face acest lucru fără ca cineva să vă observe, nu ezitaţi.S-a demonstrat că exerciţiile de mişcare în faţă, stânga, dreapta şi chiar întoarcerea acesteia spre cerul gurii antrenează muşchii gâtului făcându-i în timp mai flexibili şi implicit în timpul somnului aceştia permit pătrunderea aerului în gât fără a scoate acel sunet vibrant.
Exerciţiul 4 de oprire a sforăitului :Utilizarea unui creion.
De câte ori ai ocazia, nu ezita să ţii un creion din lemn între dinţi. Nu că un stilou sau un pix nu ar fi posibil ci doar din precauţie în cazul în care uitaţi şi strângeţi mai tare să nu aveţi surprize. Aşadar, puneţi creionul între dinţi şi timp de cinci minute încercaţi să faceţi exerciţii de încleştare uşoară şi relaxare a dinţilor ca şi cum aţi vrea să muşcati usor din acesta. Nu încercaţi să strângeţi foarte tare de acesta ca să nu vă răniţi. Acest exerciţiu banal, nu o să vă vină să credeţi dar chiar antrenează fălcile şi muşchii gâtului.Faceţi acest exerciţiu de mai multe ori pe zi şi o să fiţi surprinşi când veţi vedea că acest exerciţiu de oprire al sforăitului îşi va face efectul.
Exerciţiul 5 de oprire a sforăitului: Căscaţi cât mai des.
Deşi atunci când căscaţi se zice că vă este somn…. de această dată vă recomand să căscaţi cât de mult puteţi. Chiar dacă nu vă vine să căscaţi încercaţi să o faceţi cât mai des. Deschideţi gura ca şi cum aţi vrea să căscaţi şi staţi în această poziţie timp de câteva secunde, apoi închideţi gura uşor; pentru că în acest fel fălcile şi muşchii gâtului se contractă după care se relaxează astfel devenind mai flexibili.
Dacă exerciţiile pentru oprirea sforăitului menţionate mai sus nu au efect în cazul dumneavoastră, vă recomand să nu mai staţi pe gânduri şi să apelaţi de îndată la un specialist în domeniu deoarece problemele sunt posibil să fie de altă natură şi să nu poată fi tratate prin aceste remedii naturale.
DE MULTE ORI NU MAPO ODIHNII DI CAUZA SFORAITULUI AM SA INCERC METODELE DE MAI SUS TIMP DE O LUNA SPER SA DEA REZULTATE
Institutul de Pneumologie Marius Nasta , Prof. Dr. Florin Mihaltan
Detalii aici: http://www.sforaitul.ro/laborator-somnologie-bucuresti/
Partenerul de viata zice ca sforai tare si as vrea sa stiu cum pot combate sforaitul.