Reduceți sforăitul cu ajutorul unor sfaturi utile

Ocazional aproape toata lumea sforăie, cu toate acestea unii oameni sunt mai predispuși sa sforăie frecvent decât alții. Dacă sforăitul vă afectează calitatea somnului, sau somnul partenerului, atunci acest articol vă va fi de ajutor.

Dacă te afli printre cei care sforăie, sigură-te că nu sari peste masa de mic-dejun sau cea de prânz, astfel nu vei mânca o cină mare. Daca evitați să dormiți cu stomacul plin (după o masă copioasă) veți maximiza fluxul de aer în timpul somnului, ceea ce va reduce sforăitul.

Un dormitor cald sau uscat poate cauza sforăitul. Pasajele nazale uscate devin blocate mai ușor și pot exacerba proble de sforăit. Deschideți o fereastră sau obțineți un umidificator, astfel încât să respirați aer umed și veți păstra pasajele nazale deschise.

Renunțați la folosirea substanțelor sau a medicamentelor ilegale. Acestea pot fi principalul motiv din care sforăiți . Substanțe precum marijuana, au tendința de a provoca relaxare asupa organismului dumneavoastră. Medicamentele pentru dureri, de asemenea, au același efect. Vă simțiți relaxați inaine de a dormi, dar plătiți prin sforăit mai târziu.

Menținerea unei greutăți sănătoase vă ajută menținerea la distanță a sforăitului. Greutatea corpului nu afectează întodeauna sforăitul, dar grăsimea suplimentară din jurul gâtului poate duce la o presiune mai mare asupra căilor respiratorii, aceasta cauzând forăitul. Dacă ați observat o corelație între creșterea în greutate și creșterea sforăitului, atunci pierderea în greutate vă va fi de folos.

În mod ironic, somniferele pot provoca sforăitul, atunci când lu le veți lua veți reduce tendința de a sforăi. O parte din efectul terapeutic al pastilelor de dormit implică relaxarea musculară. Mușchii care țin pasajele nazale deschise de vor relaxa, astfel vor îngusta aceste pasaje. Acestia vor restricționa fluxul de aer și vă vor face să sforăiți.

Încercați să consumați câte doua lingurițe de miere inainte de culcare. Multi oameni găsesc in aceasta o metodă eficientă, chiar dacă nu există studii care au arătat cum funcționează mierea pentru a reduce sforăitul. Mierea poate reduce inflamația nazală și uscarea, care vă pot ajuta să respirați mai ușor și mai liniștit toată noaptea.

Dacă sunteți obosiți de sforăit incercați benzile nazale. Acestea au fost proiectatea special pentru menținerea căilor respiratorii deschise. Benzile nazale fac respiratia pe nas mai liberă, mai ușoară  și pot îpiedica sforăitul.

Dormitul pe o parte ar trebui sa reducă sforăitul. Dormitul pe spate crează o respirație grea și provoacă sforaitul. Dormitul pe burtă nu este confortabil și crează stres în zona gâtului. În concluzie somnul pe o parte facilitează căile respiratorii și ca urmare sforăitul ar trebui să se oprească sau cel puțin să se diminueze smnificativ.

Suflați-va  nasului și folosiți sprayului nazal înainte de culcare. Acest lucru vă ajută să vă mențineți curate (libere) căile respiratorii, și să păstrați un nas și un gât hidratat, permițându-vă să dormiți linistit. Dacă aveți nasul înfundat trebuie să știți că respirația pe gură, în somn, provoacă sforăitul.

După cum puteți vedea, sforăitul este o problemă care poate fi gestionată, chiar dacă aceasta se produce în timp ce dormiți. Luați decizia de a prelua controlul asupra sforăitului și a somnului dumneavoastră.

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>