Uleiuri și infuzii împotriva sforăitului

Uleiuri și infuzii conra sforăitului

Sforăitul este sunetul produs în timpul somnului ca urmare a vibrațiilor căilor respiratorii. În această situație, procedura prin care aerul pătrunde  în căile respiratorii urmată de expirarea acestuia pot duce la sunete destul de deranjante cunoscute sub fenomenul de sforăit. Gâtul sau faringele este un tub muscular, care în timpul somnului se relaxează și scade în dimensiune provocând vibrații a țesuturilor moi în faringe fapt ce duce la generarea sunetelor specifice sforăitului.

Printre cauzele principale ale sforăitului se numără blocarea căilor respiratorii, avansarea în vârstă, băuturile alcoolice, anumite medicamente, epuizarea fizică, tonusul muscular al limbii.

Deși sforaitul este deranjant atât pentru persoana în cauză cât și pentru cei care sunt în preajmă deoarece provoacă zgomote, acesta este însoțit de cele mai multe ori de respirație greoaie și poate fi tratat atât cu ajutorul medicului dar și la domiciliu prin metode tradiționaliste.

Există câteva remedii naturiste moștenite din străbuni care sunt dovedite că dau rezultate:

  • Cura cu ulei de masline este unul dintre cele mai vechi tratamente populare împotriva sforaitului, utilizat tot mai des în zilele noastre.
    • Înainte de a merge la culcare înghițiți o linguriță de ulei de măsline; efectul uleiului e acela de a relaxa căile respiratorii fapt ce duce la reducerea substanțială a sforăitului. După un consum regulat de ulei n-ar fi exclus ca nedoritul obicei să dispară.
  • Uleiul de eucalipt. Dacă fumatul, alcoolul sau dormitul pe spate favorizează sforăitul, inhalațiile de aburi și ulei de eucalipt îl inhibă.
    • Sforaitul se atenuează dacă vă mențineți nasul desfundat pe parcursul nopții cu ajutorul inhalațiilor de aburi sau cu câteva picături de ulei esențial de eucalipt pe pernă.
  • Infuzia din frunze de  salvie, neîndulcită, are un efect benefic asupra căilor respiratorii;
    • astfel, se recomandă înainte de a merge la culcare să faceți gargară cu ceaiul rezultat din salvie. Este posibil ca efectul să nu fie chiar din prima seară dar proprietățile emoliente ale acesteia aplicate în mod regulat cu siguranță vă vor ajuta să rezolvați problema în privința sforăitului.
  • Un alt truc folosit din străbuni în combaterea sforăitului era prin realizarea unui amestec din rădăcină de valeriană cu floarea pasiunii împreună cu frunze de mentă. Ingredientele se mixau fin adăugându-se câteva picături de ulei până se obținea o pastă vâscoasă;
    • pasta astfel rezultată  se mesteca zilnic între dinți după care se înghițea.
    • Tratamentul se urmează pe decursul a zece zile iar în cazul în care sforăitul nu dispare acesta poate fi repetat însă cu pauze tot de zece zile între tratamente.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>